Rhynchophorus ferrugineusΗ Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά σε συνεργασία με τα αντίστοιχα τμήματα των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων Νοτίου, Κεντρικού και Δυτικού Τομέα Αθηνών και τη Δ/νση Αγροτικής & Κτηνιατρικής Πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής, διοργανώνει ενημερωτική/εκπαιδευτική συνάντηση για το Rhynchophorus ferrugineus (κόκκινο σκαθάρι) που προσβάλλει τα φοινικοειδή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 10 π.μ στο αμφιθέατρο της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών (Λ. Μεσογείων 156, Χολαργός, στάση Μετρό «Εθνική Άμυνα») και σκοπός της είναι η εκπαίδευση δημόσιων και ιδιωτικών συνεργείων που διαχειρίζονται φοινικοειδή, στα πλαίσια υλοποίησης των σχεδίων δράσης των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Στην ενημέρωση θα παρουσιαστούν αναλυτικά στοιχεία για τα φοινικοειδή, τη βιολογία του επιβλαβούς εντόμου, τα συμπτώματα από τα οποία αναγνωρίζονται τα προσβεβλημένα δέντρα, το κλάδεμα και τις κοπές των προσβεβλημένων φοινικοειδών, τις μεθόδους αντιμετώπισης του επιβλαβούς εντόμου καθώς και θέματα που αφορούν στη Φυτοϋγειονομική νομοθεσία. Μετά το τέλος της εκπαίδευσης θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στις αρμόδιες Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής.