Σε μία εξαιρετική εκδήλωση για την Οδική Ασφάλεια στο 2ο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Στέφανου, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής, της Διευθύντριας του σχολείου Κ. Μπρις και των εκπαιδευτικών.

Η ειδική Δράση διοργανώθηκε με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των μικρών μαθητών με βιωματικό τρόπο πάνω σε ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας και υλοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, ενώ εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη Θ. Αυγερινό, συμμετείχε ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Μητροπολιτικών Υποδομών, Χωρικού Σχεδιασμού και Αντιπλημμυρικών Έργων Θ. Κατσιγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δ. Διονύσου Σ. Αρνής, και ο σύμβουλος της Περιφέρειας σε ζητήματα οδικής ασφάλειας Κ. Λογοθέτης, ο οποίος είχε και την ευθύνη συντονισμού της δράσης.

Πιο συγκεκριμένα, στον προαύλιο χώρο του σχολείου, συνεργείο της Περιφέρειας Αττικής κατασκεύασε διάβαση πεζών και τοποθετήθηκε φωτεινός σηματοδότης, όπου τα παιδιά εκπαιδεύθηκαν, με διαδραστικό τρόπο, πάνω στον ορθό τρόπο που πρέπει να χρησιμοποιείται η διάβαση από τους πεζούς προκειμένου να είναι ασφαλείς αλλά και για ζητήματα που σχετίζονται με τη σωστή οδηγική συμπεριφορά. 

Παράλληλα, ο Διευθυντής Έργων Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής Π. Καρυώτης ενημέρωσε τα παιδιά για το πως κατασκευάζεται μια διάβαση πεζών, τον τρόπο λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών, τη συντήρηση του οδοφωτισμού αλλά και το πως λειτουργεί η ομάδα οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας.

Επισημαίνεται πως η εκδήλωση στο συγκεκριμένο σχολείο του Δήμου Διονύσου πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια του έργου κατασκευής από την Περιφέρεια Αττικής, νέας σύγχρονης διάβασης στο δρόμο έξω ακριβώς από το σχολικό συγκρότημα, όπου σημειώνονταν πολύ συχνά ατυχήματα και σε αρκετές περιπτώσεις δυστυχώς θανατηφόρα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μεταξύ άλλων τόνισε προς τα παιδιά πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιούμε τη διάβαση, όταν πρόκειται να διασχίσουμε το δρόμο και πρόσθεσε: «Παράλληλα θα έχετε σήμερα την ευκαιρία να δείτε από κοντά πως λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός και πως εργάζονται τα συνεργεία της Περιφέρειας μας, για να εκτελεστούν οι εργασίες που αφορούν την βελτίωση και την συντήρηση του οδικού δικτύου της Αττικής. Έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσβασιμότητα και την ασφαλή μετακίνηση των πεζών, με σύγχρονες διαβάσεις, με πεζογέφυρες και κυρίως με την βελτίωση των υποδομών του οδικού μας δικτύου».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός αφού συγχάρηκε τους εκπαιδευτικούς, το Σύλλογο Γονέων αλλά και τα παιδιά που με μεγάλο ενδιαφέρον και διάθεση συμμετείχαν στην εκδήλωση, υπογράμμισε ότι η οδική ασφάλεια παραμένει πρώτη προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής και συνέχισε : «Αποτελεί μια υπόθεση που αφορά όλους μας και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους από τις πρώτες τάξεις των σχολείων. Η σημερινή δράση είναι μία ακόμα προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής για πιο ενημερωμένους και υπεύθυνους πολίτες του αύριο».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ZIP 5,04 MB19/11/21 03:23:22