wrapper

φωτογραφίαΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΧΡΗΣ

Αντιπεριφερειάρχης Υγείας

Χειρουργός – Εντατικολόγος

Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Τομεάρχης Β4 ΝΟΔΕ

Γεννήθηκα το 1964 στην Αθήνα, μεγάλωσα στην Κηφισιά και από το 1998 κατοικώ στον Χολαργό. Κατάγομαι από τα Διρρεύματα Κονιστρών Ευβοίας και τη Λευκοχώρα Μεσσηνίας, από την πλευρά του πατέρα μου και της μητέρας μου αντίστοιχα.

Είμαι απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής και της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειδικεύτηκα στη Γενική Χειρουργική και εξειδικεύτηκα στο Τραύμα και τη Χειρουργική Εντατική Θεραπεία στην Αμερική. Με την ιδιότητα του Συνεργάτη Ερευνητή (ResearchFellow) έχω συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard (Harvard Medical School), εμπλουτίζοντας περαιτέρω το επιστημονικό μου έργο με πολλαπλές δημοσιεύσεις και συμμετοχές σε διεθνή και εγχώρια ιατρικά συνέδρια.

Έχω εργαστεί ως Επιμελητής Γενικός Χειρουργός στην Αγγλία, ενώ έως το 2005, εξάσκησα τη Γενική Χειρουργική και την Εντατική Θεραπεία ως Επιμελητής Χειρουργός - Εντατικολόγος στα νοσοκομεία «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο» και «Ερρίκος Ντυνάν». Ακολούθως, διετέλεσα Διευθυντής & Επιστημονικός Υπεύθυνος Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, καθώς και εξωτερικός συνεργάτης Γενικός Χειρουργός στον ιδιωτικό τομέα.

Από το 2015, κατέχω τη θέση του Διευθυντή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών / Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και Αν. Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο «Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center».

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά ξεκίνησε το 2006. Έκτοτε, εκλέγομαι ανελλιπώς Δημοτικός Σύμβουλος στον Χολαργό και στον μετέπειτα ενιαίο Δήμο Παπάγου – Χολαργού, πρώτος σε ψήφους στη Δημοτική Ενότητα Χολαργού. Έχω διατελέσει Πρόεδρος των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών Χολαργού, Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Χολαργού, Γραμματέας και Αντιπρόεδρος της Εθελοντικής Υπηρεσίας Δασοπροστασίας του Δήμου Χολαργού.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2014 συμμετείχα ως υποψήφιος Δήμαρχος με την παράταξη «Δημοτική Αναγέννηση Παπάγου – Χολαργού», επικεφαλής της οποίας παρέμεινα μέχρι το 2019.

Η αφοσίωσή μου στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η εμπιστοσύνη μου στο αναπτυξιακό όραμα του Γιώργου Πατούλη για την Αττική, με οδήγησε στις Περιφερειακές εκλογές του 2019 να κατέλθω στο πλευρό του, με τον συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική», όπου και εξελέγην τρίτος σε σταυρούς Περιφερειακός Σύμβουλος Βόρειου Τομέα.

Παράλληλα, η συνδικαλιστική μου δράση στον ιατρικό τομέα επέφερε τον Νοέμβριο του 2018 την εκλογή μου ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με τον συνδυασμό «Αδέσμευτο Ιατρικό Μέτωπο - ΔΗ.Κ.Ι. - Ι.Σ.Α.» και επικεφαλής τον Γιώργο Πατούλη.

Πιστός στις αρχές και τις αξίες της Ιδρυτικής Διακήρυξης της Νέας Δημοκρατίας και αναγνωρίζοντας πλήρως τη δυναμική των τοπικών κοινωνιών στη διαμόρφωση και την εφαρμογή των προτάσεων και των πολιτκών, αποδέχθηκα την τιμή να αναλάβω τη θέση του Τομεάρχη της Β4 ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας.  

Στον τομέα του εθελοντισμού, από το 1998 προσφέρω αδιαλείπτως τις υπηρεσίες μου ως Γενικός Χειρουργός στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, ενώ κατέχω την ιδιότητα του Προέδρου του «Πολιτιστικού Συλλόγου Υγειονομικών Χολαργού - Παπάγου» και είμαι εκδότης της διμηνιαίας ιατρικής εφημερίδας: «Υγεία και Πολιτισμός».

Αγαπημένη μου δραστηριότητα είναι ο κλασσικός ερασιτεχνικός αθλητισμός. Έχω συμμετάσχει σε δεκάδες μαραθώνιους, συμπεριλαμβανόμενων και ορειβατικών αγώνων, με πολύ καλές επιδόσεις για ερασιτέχνη αθλητή. Στο ευρύτερο πλαίσιο της αθλητικής μου δραστηριότητας, διετέλεσα Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Αθλητικός Σύλλογος Φλόγα Χολαργού».

Είμαι παντρεμένος με τη Βίκυ Μυλωνά, Σμήναρχο Υγειονομικού στο 251 ΓΝΑ, Υποψήφια Διδάκτορα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μαζί έχουμε μία κόρη, τελειόφοιτη της Γεωπονικής Σχολής.


Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 156, Κτήριο 6, Τ.Κ. 15510, Χολαργός
 
Τηλέφωνο: 213 1602324

Πριν εκτυπώσετε αυτό το άρθρο, σκεφθείτε το περιβάλλον!

A- A A+
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο patt.gov.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.