wrapper

Ένα πολύ σημαντικό έργο για την Ανατολική Αττική και ειδικότερα για τους κατοίκους του Δήμου Παλλήνης, που εκκρεμούσε επί σειρά ετών, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης με χρηματοδότηση που εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Αττικής μέσω του ΕΣΠΑ (Ταμείο Συνοχής 2014-2020), συνολικού προϋπολογισμού 58 εκ. ευρώ. Το έργο τελεί υπό τη διαχείριση της Περιφέρειας Αττικής και της Διαχειριστικής της Αρχής στο πλαίσιο σχετικής εκχώρησης και είναι συνολικού μήκους 172 χλμ.

210716 apoxeyteysi patoulis

Η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, Αναστάσιου Τόσιου και εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας έλαβε χώρα χθες σε ειδική τελετή στο Δημαρχείο Παλλήνης, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, του Αντιπεριφερειάρχη ΑνατολικήςΑττικής Θ. Αυγερινού και του Δημάρχου Παλλήνης Θ. Ζούτσου.

Οι εργασίες κατασκευής ξεκινούν άμεσα. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το δίκτυο θα ολοκληρωθεί πλήρως, σε 48 μήνες (4 έτη). Ειδικότερα θα κατασκευαστούν 19,5 χλμ. πρωτεύοντος και 152,5 χλμ. δευτερεύοντος δικτύου, 13 αντλιοστάσια και πάνω από 15.000 συνδέσεις με ακίνητα.

Στη σπουδαιότητα του έργου και των σημαντικών πλεονεκτημάτων του για την περιοχή του Δήμου Παλλήνης, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δηλώνοντας μεταξύ άλλων:

«Ως Περιφέρεια έχουμε αποδείξει έμπρακτα πως η υλοποίηση των βασικών έργων υποδομής για την Ανατολική Αττική, αποτελεί για εμάς προτεραιότητα. Σ’ αυτό το πλαίσιο από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, δώσαμε έμφαση στην άμεση δρομολόγηση των έργων συλλογής και επεξεργασίας λυμάτων της Αν. Αττικής. Έτσι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έχουμε καταφέρει, σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ και τους οικείους Δήμους, να λάβουμε την έγκριση των δύο μεγάλων έργων αποχέτευσης Ραφήνας και Μαραθώνα. Επιπλέον έχουμε δημοπρατήσει και το σύνολο των εργολαβιών αποχέτευσης της Αν. Αττικής, ενώ σταδιακά υπογράφουμε τις σχετικές συμβάσεις με τους αναδόχους, προκειμένου τα έργα να ξεκινήσουν άμεσα. Με στοχευμένα έργα συμβάλλουμε στην προάσπιση της δημόσιας υγείας και στην προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα αναβαθμίζουμε την αξία γης και μειώνουμε σταδιακά τα πρόστιμα που καταβάλλει το ελληνικό κράτος, λόγω μη συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις της σχετικής κοινοτικής οδηγίας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Αυγερινός σε σχετική του αναφορά τόνισε ότι πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα που θα εκτελεστούν  το επόμενο διάστημα στη χώρα μας, το οποίο αναμένεται να βάλει οριστικό τέλος στην, επί δεκαετίες, υποβάθμιση της υγείας του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων ενός εκ των μεγαλύτερων Δήμων της Ανατολικής Αττικής, δημιουργώντας νέες αναπτυξιακές δυνατότητες για την περιοχή. Παράλληλα, θα επιτευχθεί η προστασία του υδροφόρου ορίζοντα αλλά και η αναβάθμιση των κοντινών ακτών. Επιπλέον, θα απαλλάξει τους κατοίκους από το κόστος εκκένωσης βόθρων που φτάνει έως και 2.000 ευρώ το χρόνο, ενώ εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση των ιδιωτικών συνδέσεων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων με το δίκτυο, μέσα από τις πιστώσεις του έργου.

Attachments:
ΑρχείοΜέγεθος αρχείουΤελευταία Επεξεργασία
Download this file (210716.zip)ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ3208 kB2021-07-16 12:55

 


Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής

Τηλέφωνο: 213 2005122, 213 2005123
Fax: 213 2005105
e-mail: ant.anatolikis@patt.gov.gr

Πριν εκτυπώσετε αυτό το άρθρο, σκεφθείτε το περιβάλλον!

A- A A+
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο patt.gov.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.