Πραγματοποιήθηκε σήμερα με τηλεδιάσκεψη έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Δυτικής Αθήνας υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ανδρέα Λεωτσάκου λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, που θα φτάσουν τους 40 και κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου με βάση την πρόβλεψη της ΕΜΥ.

Στη συνεδρίαση,  στην οποία συμμετείχαν Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας του Δυτικού Τομέα Αθηνών,της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Τροχαίας, των εθελοντικών ομάδων καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από την Περιφέρεια και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

  • Εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων λόγω κινδύνου πυρκαγιάς με δείκτη 4 ή 5
  • Επιφυλακή υπηρεσιών και φορέων
  • Λειτουργία συστημάτων πυρασφάλειας
  • Αποψιλώσεις και κατάσταση δασικού οδικού δικτύου
  • Λειτουργία κλιματιζόμενων χώρων στους κατά τόπους Δήμους.

Βασική προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειάρχη, κ. Γιώργου Πατούλη, είναι η βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας και ζωής των πολιτών. Με την αγαστή συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας, των Δήμων και των συναρμόδιων φορέων για την εφαρμογή των αναγκαίων μέτρωνστόχος είναι ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι κατά την περίοδο του καύσωνα με συνεχή ετοιμότητα, άμεσες παρεμβάσεις και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών.