210309 img 9665Ολοκληρώθηκε στις 08/03/2021 στον Δυτικό Τομέα Αθηνών η ευρεία διενέργεια δωρεάν δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοϊού από τις Κινητές Ομάδες Επισκέψεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Πρόκειται για την υλοποίηση μίας συντονισμένης δράσης, η οποία ξεκίνησε από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, σε μία προσπάθεια καταγραφής ενός μεγάλου αριθμού εξετασθέντων πολιτών και προσδιορισμού των πιθανών κόκκινων περιοχών στην Αττική.

Τα εξειδικευμένα κλιμάκια πραγματοποίησαν ρινοφαρυγγικά τεστ, με τη μέθοδο της ταχείας διαδικασίας Rapid test,στουςειδικά διαμορφωμένους χώρους της Περιφέρειας Δυτικού Τομέα Αθηνών στο Περιστέρι, της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας στο Αιγάλεω και στο Πάρκο Τρίτση.

Συνολικά διενεργήθηκαν  605 Rapid Tests σε πολίτες, εργαζόμενους των δομών της Περιφέρειας, των Δήμων, του Πάρκου, καθώς επίσης και σε εργαζόμενους σε σώματα ασφαλείας. Στις περιπτώσεις, δε, που το αποτέλεσμα ήταν θετικό οι πολίτες υποβλήθηκαν και σε μοριακό test.

Παρόντες, καθ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, ήταν ο Συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ Δρ. Π. Ευσταθίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ΑΘ. Βαθιώτης, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Μ. Αγγελοπούλου, ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γ. Γκίκας και ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Καματερού Σ. Τσίρμπας.

Ο Περιφερειάρχης, κατά την επίσκεψή του στα σημεία δειγματοληψίας, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των test και των αποτελεσμάτων, υπογράμμισε τα εξής:

«Την πέμπτη μόλις μέρα της δράσης, έχουν ήδη υποβληθεί σε έλεγχο εκατοντάδες συμπολίτες μας από τον Πειραιά, την Σαλαμίνα, τον Κεντρικό Τομέα Αθηνών και τη Δυτική Αθήνα. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να συνδράμουμε με κάθε δυνατό μέσο την εθνική προσπάθεια καταπολέμησης της νόσου, ενισχύοντας την πρόληψη και την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.».

Στο μήνυμά του ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος επεσήμανε σχετικά:

«Ενώνουμε όλες τις δυνάμεις μας και δρούμε συντονισμένα, με κεντρικό στόχο να ισχυροποιηθεί το δίχτυ προστασίας των εργαζομένων και των συμπολιτών μας. Η Περιφέρεια Αττικής αποδεικνύει έμπρακτα ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης που δίνεται σε εθνικό επίπεδο για την ανάσχεση της πανδημίας»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ZIP 2,12 MB24/01/22 02:54:28