Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη  Αττικής Γ. Πατούλη η ένταξη του έργου της «Ενεργειακής Αναβάθμισης του κτιρίου του Δημαρχείου Ραφήνας Πικερμίου» στον άξονα προτεραιότητας «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης της χρήσης ΑΠΕ και της Συμπαραγωγής και προώθηση χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις Αστικές Περιοχές» του Ε.Π. «Αττική», παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού.

Η εκτιμώμενη ωφέλεια από την υλοποίηση του έργου είναι μεγάλη, καθώς έχει τιμή στόχο τις 312.991 κιλοβατώρες/έτος, ενώ η τιμή στόχος για την εκτιμώμενη ετήσια μείωση  των εκπομπών αερίων, ανέρχεται στο ισοδύναμο των 109,17 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

Η συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης ανέρχεται σε συνολικό κόστος 494.563 ευρώ ενώ η προτεινόμενη επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται στο ποσό των 230.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από την  Περιφέρεια Αττικής με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής (2014-2020), Άξονας Προτεραιότητας 4.

Σύμφωνα με δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Αυγερινού : «Η υπογραφή από τον Περιφερειάρχη μας Γιώργο Πατούλη του έργου υλοποίησης παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημαρχείο Ραφήνας-Πικερμίου είναι ενδεικτική του πόση βαρύτητα δείχνουμε όλοι εδώ στην Περιφέρεια και πόσο εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της φροντίδας και της αναβάθμισης του περιβάλλοντος που ζούμε, αξιοποιώντας στο έπακρο τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης».

122525.jpg JPG 574,17 KB19/08/21 07:59:14