Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι ανάγκη όχι μόνο να θυμηθούμε αλλά και να ενστερνιστούμε τις αξίες και τα ιδεώδη των ηρώων του Έπους του ΄40, που προκάλεσαν το θαυμασμό των χωρών της Ευρώπης αλλά και του κόσμου ολόκληρου με την ηρωική τους στάση.

Φέτος θα ζήσουμε την Εθνική μας Επέτειο με έναν τρόπο διαφορετικό, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που προκάλεσε η υγειονομική κρίση. Η μη πραγματοποίηση των στρατιωτικών και μαθητικών παρελάσεων όμως, ουδόλως απαξιώνει και μειώνει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της Εποποιίας του 1940. 

Φέτος, εν μέσω και των συνεχών οχλήσεων και διεκδικήσεων του γείτονά μας εξ Ανατολών, είναι αναγκαίο περισσότερο από άλλες φορές, να νιώσουμε την Εθνική υπερηφάνεια που μας χαρακτηρίζει σαν Έθνος και να ομοψυχήσουμε για τις Αξίες μας, τις Αρχές μας και τα Δίκαιά μας. Καθώς και ο Ηρόδοτος είπε : “Οι Έλληνες είναι ανίκητοι όταν ομοψυχούν”.

Ας κυματίζει ψηλά η σημαία μας στα μπαλκόνια όλων μας αλλά ταυτόχρονα και στις καρδιές μας, όπου πρέπει να παραμένει βαθιά ριζωμένη πάντοτε.

Χρόνια πολλά Ελλάδα! Χρόνια πολλά στους Έλληνες απανταχού! Τιμούμε τους προγόνους μας που έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα μας!

φωτο 04.jpg JPG 158,13 KB19/08/21 07:40:58