ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

                                                                                                                                                ΚΑΛΛΙΘΕΑ 12.10.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 12.10.20 πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα η 5η συνάντηση εργασίας, μέσω τηλεδιάσκεψης, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου με αντικείμενο:

•Το κέντρο αναφοράς Covid19 που λειτουργεί στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας και τη σύνταξη πρωτοκόλλου για την παραπομπή σε αυτό ύποπτων κρουσμάτων.

• Την ανάγκη για ψυχολογική στήριξη των ηλικιωμένων, με τη συμμετοχή τους σε συνεδρίες με ψυχολόγους, όσο χρονικό διάστημα τα ΚΑΠΗ είναι κλειστά.

• Τις δράσεις και την προετοιμασία των Δήμων σε θέματα πρόληψης κατά του Covid19 και άλλων σοβαρών ασθενειών.

• Την ανάγκη συμπλήρωσης της προτυποποιημένης φόρμας με τις δράσεις των Δήμων στον τομέα της πρόληψης και του προσυμπτωματικού ελέγχου, για την καλύτερη παρακολούθηση εφαρμογής του σχετικού προγράμματος.

• Την αξιοποίηση του AtticaTV για την ενημέρωση των πολιτών για τις δράσεις και τα προγράμματα πρόληψης που υλοποιούνται από τους Δήμους.

• Την αναζήτηση παρόχων υγείας για την εφαρμογή του προγράμματος πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου, καθώς και την εξειδίκευση του τρόπου επικοινωνίας με τους πολίτες για την εγγραφή τους στο λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας ή των Κέντρων Κοινότητας.

Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης παρενέβη ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε αφενός την αναγκαιότητα αυξημένης επαγρύπνησης των πολιτών εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων covid-19 στην Αττική δίνοντας παράλληλα έμφαση στην τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης, αφετέρου την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών για τη σημασία της πρόληψης και του προσυμπτωματικού ελέγχου  στην μείωση της θνησιμότητας.

                                
Στην τηλεδιάσκεψη συμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, κ. Δήμητρα Νάνου. Την οργάνωση ανέλαβε ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Νίκος Σοφός, ενώ την παρουσίαση έκανε ο Υπεύθυνος Προγραμμάτων του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και επιστημονικός συνεργάτης του Περιφερειάρχη, κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, του στελεχιακού δυναμικού της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Νοτίου Τομέα Αθηνών, καθώς και των Δήμων που εμπίπτουν στη χωρική μας αρμοδιότητα.

Η επόμενη τηλεδιάσκεψη προγραμματίστηκε για τις 05.11.2020.