Γ. Πατούλης: «Η ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών προτεραιότητά μας. Συνεργαζόμαστε με την Αυτοδιοίκηση πρώτου Βαθμού για την ανάπτυξη ενός ασφαλούς και ποιοτικού δικτύου έργων»

20200710 IMG 2248 FΣτην αναγκαιότητα υλοποίησης και ολοκλήρωσης σημαντικών έργων που αφορούν τόσο στο δίκτυο ομβρίων, όσο και στην οδοποιία αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με το Δήμαρχο Διονύσου Γ. Καλαφατέλη.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης που προβλέπει την κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων και διευθέτησης ρέματος «Βρυσάκι» για την αντιπλημμυρική προστασία της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου Δήμου Διονύσου.

Το έργο έχει συνολική δαπάνη Κύριας Σύμβασης το ποσό 2.524.283,43 ευρώ, ενώ έλαβε συμπληρωματική σύμβαση 1.220.000,00 ευρώ για την ολοκλήρωσή του. Ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να το ολοκληρώσει σε διάστημα 10 μηνών από την ημέρα υπογραφής της συμπληρωματικής σύμβασης. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την ουσιαστική συμβολή του στην ολοκλήρωση του έργου, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη στήριξη της περιφέρειας Αττικής στην υλοποίηση έργων οδοποιίας, ασφαλτοστρώσεων και αποχέτευσης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή τη συνάντηση επισήμανε:

«Προτεραιότητά μας είναι η υλοποίηση έργων που θα συμβάλουν στην καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αποχέτευσης και βελτίωσης του οδικού δικτύου είναι στις βασικές προτεραιότητές μας. Για το λόγο αυτό άλλωστε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα καθήκοντα Περιφερειάρχη ζήτησα από τους Δημάρχους της Αττικής τα αιτήματα που θα προτεραιοποιήσουν να σχετίζονται με αυτά τα έργα. Πρώτος και Δεύτερος βαθμός συνεργαζόμαστε δημιουργικά προς όφελος των πολιτών μας. Η Αττική γυρίζει σελίδα και αυτό αρχίζουν να το διαπιστώνουν οι πολίτες σε όλη τη γεωγραφική επικράτειά της».

20200710 IMG 2249