Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθηνών

Καλλιθέα, 3.1.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απολογισμός Ελέγχων από τον Σεπτέμβριο έως και το Δεκέμβριο 2019 από κλιμάκια της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας στη περιοχή ευθύνης της Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών.

Οι Ελεγκτές Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε Νότιου Τομέα Αθήνας διενήργησαν σειρά ελέγχων στα όρια ευθύνης της Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο 2019.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν οι κατωτέρω έλεγχοι και ελήφθησαν μέτρα από κλιμάκια αποτελούμενα από 5 ζευγάρια εποπτών:

  1. 736 έλεγχοι σε καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.
  2. 424 έλεγχοι σχετικά με την εφαρμογή της Αντικαπνιστικής Νομοθεσίας. Επιβλήθηκαν 8 πρόστιμα για παράβαση του Νόμου.
  3. 174 έλεγχοι σε σχολικές εγκαταστάσεις.
  4. 109 έλεγχοι σε σχολικά κυλικεία. Σε 30 από αυτά διαπιστώθηκε να πωλούν μη επιτρεπόμενα είδη και διαβιβάστηκε έκθεση Υγειονομικής Επιθεώρησης προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών (μήνυση)
  5. 246 έλεγχοι σε καταγγελίες για ανθυγιεινές καταστάσεις.
  6. 34 έλεγχοι σε κολυμβητικές δεξαμενές
  7. 12 καθαρισμοί ακάθαρτων οικιών κατόπιν Εισαγγελικής Εντολής παρουσία συναρμόδιων υπηρεσιών (Α.Τ οικείου Δήμου, Συνεργείου καθαριότητας και πταισματοδίκη)
  8. 6 κύκλοι εφαρμογών προνυμφοκτονίας στα πλαίσια του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας και 02 εφαρμογές ακμαιοκτονίας λόγω εμφάνισης κρουσμάτων.

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής με υψηλό αίσθημα ευθύνης ενημερώνει τους πολίτες ότι συνεχίζει και τη νέα χρονιά με εντατικότατους ρυθμούς τους ελέγχους στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής ευθύνης της, επειδή η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας αποτελεί γι’ αυτήν όχι μόνο καθήκον αλλά και υποχρέωση.

Ήδη από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με εντολή της Αντιπεριφερειάρχη Νάνου Δήμητρας, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι υγειονομικοί και αγορανομικοί στα σχολικά κυλικεία όλων των βαθμίδων της Π.Ε. Νότιου Τομέα Αθηνών.
Με γνώμονα την προστασία της υγείας των μαθητών καλούνται όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας αλλά και οι ιδιοκτήτες των σχολικών κυλικείων να είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένοι σε θέματα δημόσιας υγείας και επισημαίνεται ότι όλοι οι μηχανισμοί της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών βρίσκονται στη διάθεση όλων για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας με βάση τις αρμοδιότητές της.