Η ευαισθητοποίηση των κοινοτήτων σε θέματα καταστροφών συμβάλλει αποφασιστικά στη θωράκισή τους από φυσικές και λοιπές καταστροφές.

Για το λόγο αυτό η Αυτοτελής Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, μετά από εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος κ. Βασίλειου Κόκκαλη, ανταποκρίθηκε στο αίτημα μεγάλης επιχείρησης που δραστηριοποιείται στην Αττική για την ενημέρωση του προσωπικού της σε θέματα πλημμυρών και ακραίων καιρικών φαινομένων. Η ενημερωτική δράση έγινε στις 2 Δεκεμβρίου 2019 στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης. 

Ο προϊστάμενος της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Πειρφέρειας Αττικής κ. Ευστράτιος Δαβάκης, στο σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η Περιφέρεια Αττικής στην ενημέρωση των πολιτών για θέματα πρόληψης και αυτοπροστασίας και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη κ Γεώργιου Πατούλη για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα αυτά. Η προισταμένη Σχεδιασμού της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας κα Ασπασία Καραμάνου παρουσίασε εκτεταμένη εισήγηση για θέματα που αφορούν την πολιτική προστασία συντονίζοντας τη συζήτηση που ακολούθησε, παρουσιάζοντας τους φυσικούς κινδύνους αλλά και τα μέτρα πρόληψης και αυτοπροστασίας που πρέπει να λαμβάνονται. 

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 150 εργαζόμενοι, στους οποίους διατέθηκε νημερωτικό υλικό.

ΦΩΤΟ 1 ΦΩΤΟ 2