Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία πρέπει να υπάρχει ενημέρωση των πολιτών για εγκαταστάσεις που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της οδηγίας SEVESO III και δραστηριοποιούνται στα όρια της Περιφέρειας Αττικής. Οι εγκαταστάσεις αυτές διαχειρίζονται (διακινούν, παράγουν, αποθηκεύουν, χρησιμοποιούν κ.λπ.) επικίνδυνες ουσίες σε ποσότητες πάνω από συγκεκριμένα όρια που προβλέπει η νομοθεσία. Σχετική ενημέρωση υπάρχει αναρτημένη στο διαδικτυακό τόπο της Περιφέρειας Αττικής, στη θεματική ενότητα της Πολιτικής Προστασίας στο σύνδεσμο:

Ενημέρωση κοινού σύμφωνα με το άρθρο 13 της ΚΥΑ 172058/2016, SEVESO III

με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες από τις αδειοδοτούσες αρχές. Οι δημοσιεύσεις αυτές αφορούν την ενημέρωση του κοινού με τα διαθέσιμα πληροφοριακά στοιχεία που πρέπει να του γνωστοποιούνται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Στις δημοσιεύσεις αυτές υπάρχουν οδηγίες αυτοπροστασίας των πολιτών για περιπτώσεις τεχνολογικών ατυχημάτων στις εγκαταστάσεις αυτές. Ενημερωνόμαστε και προστατευόμαστε ειδικά αν κατοικούμε, μετακινούμαστε ή εργαζόμαστε πλησίον τέτοιων εγκαταστάσεων.

Γενικές οδηγίες μπορούν να βρεθούν επίσης στο διαδικτυακό τόπο της Περιφέρειας Αττικής στο σύνδεσμο:

Βιομηχανικά -Τεχνολογικά Ατυχήματα (Το φαινόμενο της καταστροφής και οδηγίες αυτοπροστασίας)

Επισυνάπτεται σχετικό ενημερωτικό έντυπο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας που βρίσκεται αναρτημένο στο σύνδεσμο:

Ενημερωτικά έντυπα με οδηγίες αυτοπροστασίας

Tεχνολογικά Ατυχήματα Οδηγίες Προστασίας Τρίπτυχο Σελ 1

Tεχνολογικά Ατυχήματα Οδηγίες Προστασίας Τρίπτυχο Σελ 2