H Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς το πρόγραμμα ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε ρέματα, άλση και πάρκα.

Ήδη ολοκληρώνεται ο 16ος κύκλος των ψεκασμών, οι οποίοι ξεκίνησαν από το Μάρτιο του 2019 ενώ υπολείπονται ακόμη 2 κύκλοι του σταθερού προγράμματος. Οι ψεκασμοί θα συνεχιστούν σε ακόμη 4 κύκλους, έως το τέλος Νοεμβρίου, εφόσον οι κλιματολογικές συνθήκες θα ευνοούν την ύπαρξη κουνουπιών.

Οι ψεκασμοί αυτοί πραγματοποιούνται σε καίρια σημεία του Κεντρικού Τομέα και συγκεκριμένα στις όχθες του Κηφισού στο Δήμο Αθηναίων, στο Ρέμα του Ποδονίφτη τόσο από την πλευρά της Αθήνας όσο και από την πλευρά του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, στο ρέμα του Κηφισού, στο Ρέμα Γιαμπουρλά, στο Πεδίον του Άρεως, στην Πλατεία Πρωτομαγιάς, στο Λόφο Φινόπουλου, στο Αττικό Άλσος, στο ρέμα του Προφήτη Δανιήλ στο Δήμο Αθηναίων, στο Άλσος Βεϊκου στο Γαλάτσι, στο ρέμα της Πικροδάφνης στην Ηλιούπολη, στην Λεκάνη συγκέντρωσης ομβρίων υδάτων του ρέματος  εντός του Κοιμητηρίου του Δήμου Βύρωνα.

Επίσης για την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση των κατοίκων της Αττικής, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, υλοποιούν ερευνητικό πρόγραμμα για την «εκτίμηση των πληθυσμιακών διακυμάνσεων και την αξιολόγηση της υγειονομικής σημασίας των κουνουπιών στην Περιφέρεια Αττικής», στο πλαίσιο του οποίουεξέδωσε ενημερωτικό φυλλάδιο που διακινείται μέσω των Δήμων με γενικές πληροφορίες για τα κουνούπια και τα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης, τα οποία και πρέπει να ακολουθούν.

Το εν λόγω φυλλάδιο αναφέρεται στην ορθή χρήση των εντομοαπωθητικών σκευασμάτων, στα μέτρα προστασίας στις κατοικίες και στους γύρω χώρους καθώς και στα μέτρα ατομικής προστασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το φυλλάδιο από τα κατά τόπους Δημαρχεία και τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων όπου κατοικούν.

191009 Leaflet Conops part1 191009 Leaflet Conops part2