wrapper

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15.05.2019

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής
στη 18
η Έκθεση «EastMedYachtShow»

Με την ενεργή συμμετοχή της στη 18η Έκθεση «East Med Yacht Show» που διοργάνωσε η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (Ε.Π.Ε.Σ.Τ.), από 10 έως 13 Μαΐου στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά, η Περιφέρεια Αττικής κατάφερε να αναδείξει την εξαιρετική ακτογραμμή και τα νησιά της ως θαλάσσιους τουριστικούς προορισμούς διεθνούς εμβέλειας και απήχησης.

eastMed2019

Η Περιφέρεια Αττικής έθεσε και φέτος την έκθεση υπό την αιγίδα της και υποδέχθηκε κοινό και επαγγελματίες του χώρου (τουριστικούς πράκτορες και yacht brokers) στο περίπτερο Α03 της έκθεσης, προβάλλοντας το πλήθος δυνατοτήτων που προσφέρει για ολιγοήμερες διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, δίνοντας έμφαση στο θαλάσσιο τουρισμό. Με πλούσιο έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό τουριστικής προβολής, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής παρουσίασαν τα πανέμορφα κοντινά νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, τις μοναδικές δυνατότητες που προσφέρει η Αττική για yachting και ιστιοπλοΐα, καθώς και τις βραβευμένες ακτές και μαρίνες που διαθέτει. Αξίζει να σημειωθεί ότι 21 ακτές και 4 μαρίνες σε ολόκληρη την Αττική κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ», το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο.

Στο γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να καθιερωθεί στον παγκόσμιο χάρτη του θαλάσσιου τουρισμού αναφέρθηκε και η Περιφερειάρχης Αττικής, κα Ρένα Δούρου, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 18ης Έκθεσης Επαγγελματικών Επανδρωμένων Πλοίων Αναψυχής «East Med Yacht Show». Στο σύντομο χαιρετισμό της, η κα Δούρου έκανε αναφορά στο διπλό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Περιφέρειας, καθώς αφενός φιλοξενεί το δεύτερο σημαντικότερο λιμάνι της Μεσογείου, τον Πειραιά, και αφετέρου διαθέτει μια εξαιρετική ακτογραμμή, που συνδυάζεται με τα ξεχωριστά νησιά του Αργοσαρωνικού. rena dourou east MedΗ κα Δούρου συνέχισε λέγοντας ότι η Περιφέρεια Αττικής δίνει το «παρών» και στηρίζει κάθε είδους πρωτοβουλία που συμβάλλει στην προβολή της ελληνικής θάλασσας και την πολύπλευρη τουριστική ανάπτυξη της Αττικής, ενώ τόνισε ότι τα μετρήσιμα αποτελέσματα των τελευταίων 4,5 χρόνων είναι αποτέλεσμα στοχοθεσίας, σωστά μελετημένων στρατηγικών δράσεων και συνεργιών.

Παρούσα στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης ήταν και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Τουρισμού, κα Ελένη Δημοπούλου, την οποία η κα Δούρου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη 18η Έκθεση «East Med Yacht Show».

eastMed journalistsΣτο πλαίσιο της φετινής έκθεσης, η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής διοργάνωσε θεματικό ταξίδι εξοικείωσης ξένων δημοσιογράφων (press trip) με θέμα το θαλάσσιο τουρισμό, το yachting και το island hopping, από 12 έως 15 Μαΐου 2019. Οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την έκθεση «East Med Yacht Show» τη Δευτέρα 13 Μαΐου, να ξεναγηθούν στα σκάφη και να συνομιλήσουν με τους εκθέτες, συγκεντρώνοντας υλικό για άρθρα-αφιερώματα στον θαλάσσιο τουρισμό της Αττικής. Το αμέσως επόμενο διάστημα, θα υπάρξει αναλυτικό δημοσίευμα σχετικά με την 3ήμερη φιλοξενία και ξενάγηση των ξένων δημοσιογράφων στην Αττική, καθώς και λεπτομερής ενημέρωση αναφορικά με τις έντυπες και ηλεκτρονικές δημοσιεύσεις τους στα ΜΜΕ στα οποία εργάζονται.

Attachments:
File / URLΜέγεθος αρχείουΤελευταία Επεξεργασία
Download this file (190516_deltio_typou_East_Med_2019.pdf)ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ852 kB2019-05-16 15:38
Access this URL (http://www.patt.gov.gr/site/attachments/article/31530/190516_eastMed.zip)ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ9682 kB2019-05-16 15:45
A- A A+
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο patt.gov.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.