Ερμίνα Κυπριανίδου: Το Πεδίον του Άρεως έχει καταστεί πεδίον Αθλητισμού, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας

3ος Αγώνας Δρόμου Πεδίου ΆρεωςΓια 3η συνεχή χρονιά η Περιφέρεια Αττικής (Κεντρικός Τομέας Αθηνών) και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ», διοργανώνουν στο Πεδίον του Άρεως το δρομικό event «Στις Γειτονιές της Αθήνας», την Κυριακή 14 Απριλίου, με στόχο την περαιτέρω ανάδειξη του μητροπολιτικού πάρκου της πρωτεύουσας.

Η διοργάνωση, που θα εκκινήσει στις 8:45 παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Ερμίνας Κυπριανίδου, περιλαμβάνει αγώνα 10χλμ, αγώνα 5χλμ. και παιδικό αγώνα 1.300μ. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού του Αγώνα είναι το άγαλμα της Αθηνάς στο Πεδίον του Άρεως.

Οι δρομείς θα τρέξουν μέσα στο Πάρκο αλλά και σε κεντρικούς δρόμους και γειτονιές της Αθήνας και θα δώσουν ζωντάνια στο κέντρο της πόλης, προωθώντας την ιδέα του ευ αγωνίζεσθαι και της ευαισθητοποίησης σε περιβαλλοντικά θέματα.

Με αφορμή την πραγματοποίηση του 3ου Αγώνα Πεδίον Άρεως, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Ερμίνα Κυπριανίδου δήλωσε: «Τρέχουμε στο Πεδίον του Άρεως, τρέχουμε στις γειτονιές της Αθήνας, διασκεδάζουμε, μαθαίνουμε να αγαπάμε και να σεβόμαστε το περιβάλλον. Αυτό είναι το μήνυμα του όμορφου αυτού δρομικού γεγονότος που συνδιοργανώνουμε για 3η συνεχή χρονιά με τους Αθηναίους Δρομείς. Η ανταπόκριση του κόσμου δικαιώνει τις επιλογές που κάναμε ως περιφερειακή διοίκηση στο Πεδίον του Άρεως και γνωστοποιεί και στους πιο δύσπιστους ότι το μητροπολιτικό πάρκο της Αθήνας έχει γυρίσει οριστικά σελίδα και εκτός από πνεύμονας πρασίνου έχει γίνει, αυτό που κοπιάσαμε πολύ για να το καταφέρουμε, πυρήνας αθλητισμού, πολιτισμού και ψυχαγωγίας για ντόπιους και επισκέπτες. Είμαι σίγουρη ότι θα απολαύσουμε μια ακόμη θαυμάσια διαδρομή εντός και εκτός του Πεδίου του Άρεως».

Σημειώνεται ότι οι «Αθηναίοι Δρομείς» μαζί με συνεργαζόμενες εταιρείες θα κάνουν τη συλλογή και το διαχωρισμό των απορριμμάτων που θα παραχθούν από τον Αγώνα, τα οποία θα ανακυκλωθούν κατάλληλα. Επιπλέον στο χώρο εκκίνησης θα βρίσκεται συνεργείο ανακύκλωσης στο οποίο όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρει τις παλιές ηλεκτρικές συσκευές του.

Ο Αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESpT.