Ερμίνα Κυπριανίδου: Ηχηρό «όχι» στο φασισμό, τον νεοναζισμό και τον αντισημιτισμό

Η κ. Κυπριανίδου εκπροσώπησε την Περιφέρεια Αττικής στην εκδήλωση μνήμης στο Μνημείο Ολοκαυτώματος της Αθήνας

190129 kiprianidou DSCN0927Φόρο τιμής στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας απέτισαν πολιτικοί, δημοτικοί φορείς και πολίτες στην συγκινητική τελετή, υπό τους ήχους της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, για την «Ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος» που διοργάνωσε σήμερα η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών. 

Στην τελετή, την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου, η οποία κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ολοκαυτώματος.

190129 kiprianidou DSCN0991«Η παρουσία μας εδώ δηλώνει το “όχι” που πρέπει να διατρανώσουμε στο φασισμό, το νεοναζισμό και τον αντισημιτισμό. Οι καιροί είναι πονηροί και απαιτούν επαγρύπνηση και εγρήγορση από όλους μας ώστε να μην βρίσκουν χώρο έκφρασης οι νοσταλγοί επιλογών που οδήγησαν στη μεγαλύτερη γενοκτονία της παγκόσμιας ιστορίας», σχολίασε η κ. Κυπριανίδου.    

Η 27η Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως «Ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος». Η ημερομηνία επιλέχθηκε καθώς εκείνη την ημέρα του 1945, λίγο πριν τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς απελευθερώθηκε από το στρατό των συμμάχων.