Στον αγιασμό του ΕΠΑΛ Σαλαμίνας παραβρέθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής συνοδευόμενος από την Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Ισιδώρα Νάννου, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.

Ο κ. Χατζηπέρος ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες των μαθητών, μια καλή και δημιουργική σχολική χρόνια, γεμάτη χαμόγελα, προσπάθειες, αισιοδοξία, επιτυχίες και πάνω απ’ όλα ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Όπως κάθε αρχή, έτσι και η πρώτη μέρα σχολείου αποτελεί πρόκληση και μάς γεμίζει με αισιοδοξία και αγωνιστικότητα για όλα όσα επιθυμούμε προσωπικά και συλλογικά να πετύχουμε. Ευχόμαστε να μην υπάρξει φέτος ούτε ένα παιδί χωρίς δάσκαλο ή δυνατότητα μεταφοράς και πρόσβασης, ούτε ένα δίκαιο εκπαιδευτικό αίτημα ακάλυπτο και συνεχίζουμε να βρισκόμαστε εδώ μαζί σας σε κάθε πρόβλημα ή δυσκολία, αλλά και σε κάθε όμορφη στιγμή, όπως ακριβώς κάναμε πάντα.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλα τα παιδιά μας που αποτελούν την Ελπίδα και το Μέλλον της Πατρίδας μας.

Η συνεργασία και η αρωγή της Περιφέρειας Αττικής είναι δεδομένη! Για αυτό και έχουμε φροντίσει για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών. Κοινή μας επιθυμία η βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης μέσω της βελτίωσης των σχολικών υποδομών, των δομών ιδιαίτερα για τα ΕΠΑΛ αλλά και της δημιουργίας ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην εκπαίδευση για όλους τους μαθητές…για όλα τα παιδιά! Όλοι μαζί –τοπικοί & περιφερειακοί φορείς, διδακτικό προσωπικό, γονείς, μαθητές/-τριες, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ξεπεράσουμε κάθε αδυναμία και να βελτιώσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε!

Η κοινωνικότητα ξεκινάει από το σχολείο κι εδώ πρέπει να δείχνουμε έμπρακτα την ΑΓΑΠΗ και την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σε όλους τους συμμαθητές μας χωρίς αποκλεισμούς.

Η εμπιστοσύνη στους Καθηγητές και τους Δασκάλους σας αποτελεί ένα πολύ βασικό παράγοντα για την επιτυχία σας.