Εν όψει της Αντιπυρικής περιόδου και της αύξησης της επισκεψιμότητας της στους νησιωτικούς Δήμους και την Τροιζηνία, εκτελούνται τα πιο κάτω έργα τα οποία βελτιώνουν την ασφάλεια του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε Νήσων Αττικής.

Με το έργο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΗΣΩΝ» εκτελούνται εργασίες για τη βελτίωση των οδών αρμοδιότητας Π.Ε. Νήσων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται εργασίες για την άρση καταπτώσεων και την απομάκρυνση φερτών υλικών από την οδό, καθαρισμού οχετών, επένδυσης των πρανών με ελεύθερο πλέγμα, ασφαλτικές εργασίες με τη διάστρωση νέου ασφαλτοτάπητα και επούλωση λάκκων όπου απαιτείται. Ήδη έχουν αρχίσει οι εργασίες για τον καθαρισμό της τάφρου και την αποψίλωση των πρανών προς ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας κατά τη θερινή περίοδο.

Με το έργο «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΒΛΑΒΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΟΔΙΚΟΥ Η/Φ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Ε ΝΗΣΩΝ ΣΤΗΝ  ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ» προϋπολογισμού μελέτης 396.000,00 € και αναδόχου εταιρείας RESTORE Α.Ε. προβλέπεται να γίνει αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων οδικού φωτισμού με λυχνίες ατμών νατρίου ή υδραργύρου με φωτιστικά τύπου LED. Τα φωτιστικά αυτά  βρίσκονται κατά μήκος του οδικού άξονα από τον κόμβο Καλλονής μέχρι τον Γαλατά και στην παραλία του Άρτιμου. Επίσης, θα γίνουν παρεμβάσεις τόσο στους πίνακες τροφοδοσίας όσο και στους μεταλλικούς ιστούς καθώς και σε φωτιστικά σώματα σε συγκεκριμένα σημεία του δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Όλες οι εργασίες έχουν σαν στόχο την ασφάλεια και εξυπηρέτηση αυτών που θα χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, τη μεγάλη διάρκεια ζωής σε συνδυασμό με το χαμηλό αρχικό κόστος και την εξοικονόμηση ενέργειας.