Τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο επισκέφθηκε σήμερα ο Γραμματέας της Ν.Ε. Σύριζα Πειραιά κ. Χρήστος Φωτιάδης, και συζήτησαν εφ’ όλης της ύλης τα θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, καθώς και για τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας και τα προβλήματα στην υλοποίηση των στόχων της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο όραμα της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής σχετικά με την ποσοτική και ποιοτική επάρκεια του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, την διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και τα εκτελούμενα και προγραμματισθέντα έργα. Τον ενημέρωσε για το μεταφορικό ισοδύναμο που αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των νησιωτών, το οποίο συμβάλλει στην εμβάθυνση της δημοκρατίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής της Χώρας, αλλά και για θέματα εκτός αρμοδιοτήτων του, όπως την υγεία, τις θαλάσσιες συγκοινωνίες κλπ.

Στη συνέχεια ο κ. Φωτιάδης εξέθεσε το ζήτημα της οργάνωσης και του συντονισμού ενός Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και των νησιών, το οποίο πρόκειται να γίνει σύντομα. Σκοπός του συνεδρίου είναι η παρουσία όλων των σημαντικών τοπικών φορέων προκειμένου να γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος που θα συντελέσει στην πρόοδο και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών των νησιών.

Η όλη συζήτηση έλαβε χώρα μέσα σε εγκάρδιο κλίμα αλληλοκατανόησης ενώ αποφασίσθηκε από κοινού η περαιτέρω συνεργασία για την επίτευξη των κοινών στόχων και οραμάτων.