Η απομάκρυνση της Σκοπευτικής Εταιρείας από τον ιερό τόπο του Σκοπευτηρίου αποτελεί κορυφαίο βήμα που αντιστοιχείται στους πολύχρονους αγώνες των πολιτών και έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της Κυβέρνησης για παραχώρηση του χώρου του Πάρκου Σκοπευτηρίου στον Δήμο Καισαριανής.

Η μελέτη για την «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟΥ» έχει ενταχθεί από την άνοιξη του 2017 στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας, υποδηλώνοντας την απόλυτη θετική στάση της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών απέναντι σε αυτό το εμβληματικό έργο ιστορικής μνήμης. Η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει από ίδιους πόρους με ποσό 190.000 €, την εκπόνηση της μελέτης ώστε ο χώρος του πάρκου, διατηρώντας τον ιστορικό του χαρακτήρα, να μετατραπεί σε ένα πάρκο αναψυχής που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας.

Μετά την πρόσφατη συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Ερμίνας Κυπριανίδου με τον Δήμαρχο Ηλία Σταμέλο και με αντιπροσωπία του Δήμου Καισαριανής, βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία προκειμένου η σύναψη προγραμματικής σύμβασης να εγκριθεί άμεσα από το Περιφερειακό Συμβούλιο με εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη.

Με αυτόν τον τρόπο θα δρομολογηθεί η υλοποίηση ενός έργου για την δημιουργία ενός χώρου ιστορικής μνήμης, πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής που θα απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες πολιτών.