ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερμίνας Κυπριανίδου, Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών

Δήλωση της Ερμίνας Κυπριανίδου: «Κορυφαία κίνηση από την Περιφέρεια Αττικής ο εκσυγχρονισμός του Ωδείου Αθηνών, ενός εμβληματικού και ιστορικού χώρου της Αθήνας».

ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝΗ Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε να επανεκκινήσει ένα σημαντικό έργο πολιτιστικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα, που αφορά στον εκσυγχρονισμό του Ωδείου Αθηνών εντάσσοντας στο Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020»,την αποπεράτωση και εκσυγχρονισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ωδείου Αθηνών, συνολικού προϋπολογισμού 4.798.970,04 ευρώ.

Στόχος του έργου είναι η ενίσχυση του πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και αναπτυξιακού ρόλου του Ωδείου Αθηνών, με την αποπεράτωση σημαντικών τμημάτων του κτιρίου  Συγκεκριμένα το έργο προβλέπει :

• Την αποπεράτωση του αμφιθεάτρου, δυναμικότητας 600 θέσεων (είσοδος από την οδό Ρηγίλλης), ως αμφιθεάτρου λόγου, θεάτρου, μουσικής, χορού, κινηματογράφου και συνεδρίων, μαζί με τους βοηθητικούς χώρους (καμαρίνια, τεχνική υποστήριξη κ.λπ.),

• Την αποπεράτωση υπόγειου πειραματικού πολυχώρου τύπου blackbox, δυναμικότητας 200 θέσεων, προκειμένου να φιλοξενεί εκδηλώσεις μουσικής, προβολές και χορό, ενώ παράλληλα, να μπορεί να μετατρέπεται σε 4 συνεδριακές αίθουσες με δυνατότητες συνένωσής τους,

• Την αποπεράτωση των φουαγιέ και τη διαμόρφωσή τους σε χώρους εκθέσεων ή κοινωνικών εκδηλώσεων,

• Τη μετατροπή του ισογείου προς την οδό Ρηγίλλης σε χώρο εστίασης για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών,

• τη διαμόρφωση του β’ υπογείου της βόρειας πλευράς σε κέντρο μουσικής τεχνολογίας, χώρο υποστήριξης της νεανικής πολιτισμικής επιχειρηματικότητας και χώρο ανάπτυξης για πρώτη φορά στην Ελλάδα του distancelearning στον τομέα της μουσικής εκπαίδευσης.

Στα πλαίσιο αυτό σήμερα Πέμπτη 13 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου στο Ωδείο Αθηνών, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών κ.Ερμίνας Κυπριανίδου.

Συγκεκριμένα η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ερμίνα Κυπριανίδου δήλωσε:

«Για την Περιφέρεια Αττικής, αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα η πολύπλευρη υποστήριξη των οργανισμών πολιτισμού, που συμβάλλουν άμεσα στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά και την ποιότητα ζωής στην πόλη. Ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας, όπου συγκεντρώνονται πολλές υποδομές και κινείται το ανθρώπινο δυναμικό του πολιτισμού, ο σύγχρονος πολιτισμός προσδίδει αξία στο τουριστικό προϊόν και συμβάλλει στο γενικότερο δυναμισμό της πόλης.

Στη διάρκεια της θητείας μας, παρακολουθούμε με ενδιαφέρον το εξελισσόμενο εγχείρημα αναβάθμισης του ιστορικού οργανισμού του Ωδείου Αθηνών, ώστε να συνεχίσει να πρωτοπορεί στην καλλιτεχνική παιδεία των νέων και να αποτελεί έναν ευρύ χώρο έκφρασης και δημιουργίας. Και προσδοκούμε να συνεχίσουμε την καλή συνεργασία μας στο άμεσο μέλλον, με περισσότερες κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες