Πρόεδρος ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός :

-Ο κ. Μπουραΐμης δεν εξασφάλισε τη μισθοδοσία του προσωπικού του, αν και ο Δήμος Φυλής πήρε 300 εκ. € από τον ΕΔΣΝΑ από το 2007 μέχρι σήμερα, 16 εκ. € από την αρχή του χρόνου και 4,5 εκ. € μόλις πριν από έναν μήνα

-Σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών κάνουμε προσπάθεια να δοθεί λύση στο πρόβλημα

Συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Φυλής είχε σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, με αφορμή το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας τους από τον Δήμο Φυλής.

Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, παρουσία και του Αντιπροέδρου του ΕΔΣΝΑ και Δημάρχου Κηφισιάς κ. Νίκου Χιωτάκη, οι εργαζόμενοι εξέθεσαν τη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν, ενώ αναγνώρισαν στη διοίκηση του ΕΔΣΝΑ τις προσπάθειες που καταβάλλει στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος.

Ο κ. Σγουρός ενημέρωσε τους εργαζομένους για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την καταβολή των αντισταθμιστικών οφελών στον Δήμο Φυλής μετά την αναγκαστική κατάσχεση που επιβλήθηκε σε βάρος του δήμου και εις χείρας του ΕΔΣΝΑ για ποσό ύψους 9 εκ. € από το ελληνικό δημόσιο, καθώς και για τις ενέργειες που έχουν γίνει προς τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, ώστε να δοθεί νόμιμη λύση.

Επίσης ο κ. Σγουρός πληροφόρησε τους εργαζομένους για το γεγονός ότι ο Δήμος Φυλής έχει λάβει από τον ΕΔΣΝΑ από το 2007 μέχρι σήμερα, ποσό που αγγίζει τα 300 εκ. €, από την αρχή του χρόνου 16 εκ,. € και 4,5 εκ. € μόλις πριν από έναν μήνα, και είναι ανεπίτρεπτο σήμερα, να μην μπορεί να προχωρήσει στην καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Σγουρός τόνισε ότι «Η ευθύνη για την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων αποτελεί βασική υποχρέωση κάθε διοίκησης, κάθε φορέα του δημοσίου, από το νόμο, κατά προτεραιότητα. Δυστυχώς όμως, αν και ο δήμος Φυλής έχει λάβει από τον ΕΔΣΝΑ για αντισταθμιστικά 300 εκ. € από το 2007 μέχρι σήμερα, φέτος έχει λάβει 16 εκ. €, και μόλις πριν από ένα μήνα 4,5 εκ. €, δεν είχε την προνοητικότητα να διασφαλίσει το ελάχιστο απαιτούμενο. Και σήμερα έχει το θράσος να μας εγκαλεί και να χρησιμοποιεί τους εργαζομένους ως εκβιαστικό μοχλό πίεσης. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Επαναλαμβάνουμε ότι ο ΕΔΣΝΑ δεν είναι μέρος του προβλήματος. Παρόλα αυτά θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών. Με καθαρές κουβέντες απέναντι στους εργαζομένους, τους οποίους σεβόμαστε απεριόριστα και με απαρέγκλιτο όρο την τήρηση της νομιμότητας, λόγω των πολλών κατασχέσεων».