Περιφέρεια Αττικής - Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013

wrapper

ΕΕΠ 2013Το 2013 συμπληρώνονται 20 χρόνια από την εισαγωγή της έννοιας της ευρωπαϊκής ιθαγένειας, βάσει της οποίας κάθε πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης απολαμβάνει μία σειρά δικαιωμάτων, όπως το δικαίωμα να κυκλοφορεί και να διαμένει ελεύθερα στην επικράτεια των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στις δημοτικές εκλογές του κράτους μέλους της διαμονής του, το δικαίωμα να υποβάλλει αναφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή, το δικαίωμα της διπλωματικής προστασίας στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το δικαίωμα της πρωτοβουλίας των ευρωπαίων πολιτών.

Το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013 έχει αυτόν ακριβώς το στόχο, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό, και κυρίως τους νέους, για το πώς μπορούν να επωφεληθούν από τα δικαιώματα αυτά. Ο γενικός σκοπός του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτών 2013 είναι η αύξηση της συνειδητοποίησης και της γνώσης για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που συνδέονται με την ιδιότητα του πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι ώστε οι πολίτες να κάνουν πλήρη χρήση των δικαιωμάτων τους που συνδέονται με την ιδιότητα του πολίτη της Ένωσης.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ως εθνικό σημείο επαφής για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013 έχει δημιουργήσει το διαδικτυακό τόπο:

http://eyc2013.ypes.gr

Στις σελίδες του δικτυακού τόπου μπορείτε να ενημερωθείτε για:

-  το θεσμικό πλαίσιο – Απόφαση

-  τη δράση του Υπουργείου Εσωτερικών ως Εθνικού Σημείου Επαφής

-  τις δράσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης

-  τα δίκτυα με τοπικούς, περιφερειακούς και εθνικούς εταίρους και όλες τις τρέχουσες εκδηλώσεις σχετικά με το ΕΕΠ 2013

Επίσης, ο δικτυακός τόπος τροφοδοτείται συνεχώς με νέα και ανακοινώσεις σχετικά με το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013.

 

A- A A+
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο patt.gov.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.