wrapper

Σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε με την υποχρέωση των πλοίων που δραστηριοποιούνται στα πορθμεία Σαλαμίνας και Φανερωμένης να διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη για απαιτήσεις τρίτων και τον κίνδυνο αποκοπής της Σαλαμίνας από τη στεριά, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τις τελευταίες μέρες γίναμε, αιφνιδίως, μάρτυρες -χωρίς ποτέ να έχουν ενημερωθεί επίσημα οι πολίτες- μιας πρωτοφανούς διελκυστίνδας και αντιπαράθεσης του υπουργείου Ναυτιλίας με τους πλοιοκτήτες που δραστηριοποιούνται στις γραμμές Πέραμα - Παλούκια Σαλαμίνας και Φανερωμένη Σαλαμίνας - Μεγαρίδα, με αφορμή την άρνηση των επιχειρηματιών να συμμορφωθούν στην Ευρωπαϊκή Οδηγία και να ασφαλίσουν τα πλοία τους για απαιτήσεις έναντι τρίτων.

Η άρνηση αυτή συνεχίζεται, μετά από τρεις παρατάσεις που έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας για συμμόρφωση με τη νομοθεσία.

Εξαιτίας μιας άγονης αντιπαράθεσης και ασυνεννοησίας υπουργείου - πλοιοκτητών, ζούμε λογικές του παρελθόντος και αυτή τη στιγμή η Σαλαμίνα κινδυνεύει να αποκοπεί από τη Στεριά και χιλιάδες Σαλαμίνιοι και επισκέπτες του νησιού θα ταλαιπωρηθούν και ουσιαστικά θα τιμωρηθούν χωρίς να φταίνε σε τίποτα.

Είναι απίστευτο να μην μπορεί σήμερα το κράτος να δώσει λύση σε απλά ζητήματα και οι πολίτες να βρίσκονται σε διαρκή ομηρία, επειδή οι υπεύθυνοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Είναι αδιανόητο στην Ελλάδα του 2013 να ζούμε αυτή την παραφροσύνη που εντέλει πληρώνει ο απλός πολίτης και χιλιάδες ανυποψίαστες οικογένειες.

Καλούμε τους πλοιοκτήτες που δραστηριοποιούνται στις γραμμές της Σαλαμίνας να μην παίζουν εκφοβιστικά με την αγωνία των πολιτών -των ανθρώπων δηλαδή που επί δεκαετίες στηρίζουν τα πλοία τους με τον ιδρώτα τους- απειλώντας ότι θα διακόψουν τη συγκοινωνία, γιατί τους είναι δυσβάστακτο, όπως λένε, να ασφαλίσουν κάθε πλοίο με το… υπέρογκο ποσό των 7.000 ευρώ ετησίως! Γιατί περί αυτού πρόκειται.

Καλούμε τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Μουσουρούλη ο οποίος χορήγησε τρεις παρατάσεις στους πλοιοκτήτες χωρίς οι πολίτες να γνωρίζουν τίποτα, να αναλάβει τις ευθύνες του και να εγγυηθεί -ως ο μόνος αρμόδιος για την κατάσταση- τη δυνατότητα επαρκούς και σωστής συγκοινωνιακής κάλυψης της Σαλαμίνας, σε κάθε περίπτωση, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι χιλιάδες πολίτες.

Επιτέλους, οφείλουμε όλοι ΣΕΒΑΣΜΟ στους πολίτες που βιώνουν μια τραγική οικονομική πραγματικότητα καθημερινά.

Τα πολιτικά πελατειακά παιχνίδια και τα ιδιοτελή συμφέροντα του καθενός δεν αφορούν κανέναν και κανένας δεν μπορεί να παίζει στις πλάτες των πολιτών, στερώντας τους τη δυνατότητα μετακίνησης στα σπίτια και τις δουλειές τους. Ως εδώ και μη παρέκει».

 

 


Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Νήσων

Τηλέφωνο: 213 2073723, 213 2073724
Fax: 213 2073749
e-mail: ant.nison@patt.gov.gr

Πριν εκτυπώσετε αυτό το άρθρο, σκεφθείτε το περιβάλλον!

id.nison@patt.gov.gr

A- A A+
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο patt.gov.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.