wrapper

Εκπαιδευτική - ενημερωτική ημερίδα της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων για το κόκκινο σκαθάρι που προσβάλλει τα φοινικοειδή (Rhynchophorusferrugineus)

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή δεκάδων στελεχών από όλες τις Περιφέρειες, πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική – εκπαιδευτική ημερίδα για το κόκκινο σκαθάρι που προσβάλλει τα φοινικοειδή (Rhynchophorusferrugineus) που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης που έχει καταρτίσει και εφαρμόζει η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, με σκοπό την εκπαίδευση δημόσιων και ιδιωτικών συνεργείων που διαχειρίζονται τα φοινικοειδή.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη, ενώ τους σκοπούς της δράσης αυτής παρουσίασε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Νήσων, Σταματία Ράφτη.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν από την γεωπόνο της ΠΕ Νήσων Γεωργία Καλλιγέρου οι βασικές αρχές της φυτοϋγειονομικής νομοθεσίας, καθώς επίσης και αναλυτικά στοιχεία για τα φοινικοειδή και τη βιολογία του επιβλαβούς εντόμου. Η γεωπόνος της ΠΕ Νήσων Μαρία Γεωργιτσανάκου παρουσίασε τα συμπτώματα από τα οποία αναγνωρίζονται τα προσβεβλημένα δέντρα και αναλυτικά στοιχεία για το κλάδεμα και τις κοπές των προσβεβλημένων φοινικοειδών, τις μεθόδους αντιμετώπισης του επιβλαβούς εντόμου καθώς και τα σχέδια δράσης που εφαρμόζονται στην περιοχή από την Τέλος παρουσιάστηκε σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισης του προβλήματος του κόκκινου σκαθαριού των φοινικοειδών στο Πεδίον του Άρεως από τον Κωνσταντίνο Ποντικάκο, προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πάρκων και Αλσών της Περιφέρειας Αττικής.

 


Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Νήσων

Τηλέφωνο: 213 2073723, 213 2073724
Fax: 213 2073749
e-mail: ant.nison@patt.gov.gr

Πριν εκτυπώσετε αυτό το άρθρο, σκεφθείτε το περιβάλλον!

id.nison@patt.gov.gr

A- A A+
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο patt.gov.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.