wrapper

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

                                                                                                                                                ΚΑΛΛΙΘΕΑ 13.01.2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 13.1.2021 πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών η 8η συνάντηση εργασίας, μέσω τηλεδιάσκεψης, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου που είχε ως αντικείμενο:

 

(1) Τη χρησιμότητα του λογισμικού των ΚΕΠ Υγείας για την ενημέρωση των εγγεγραμμένων χρηστών σε θέματα υγείας που τους αφορούν.

(2) Τις δράσεις των Δήμων που αφορούν στην διενέργεια τεστ covid, τόσο στους εργαζόμενους αυτών όσο και σε πολίτες μέσω drivethroughtest.

(3) Την πραγματοποίηση διαδικτυακής καμπάνιας της Περιφέρειας Αττικής με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τη σημασία του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

(4) Την ανάγκη παροχής υποστήριξης και διευκόλυνσης των άνω των 85 ετών πολιτών που έχουν δυσκολία μετακίνησης για τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού.

(5) Τη συνέχιση της διαδικτυακής ψυχολογικής στήριξης των μελών των ΚΑΠΗ των Δήμων.

Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης παρενέβη ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε την αναγκαιότητα συνέχισης και ανάπτυξης του προγράμματος πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου μέσω του οποίου γίνεται εφικτή η συνεχής διάδοση της επιστημονικής γνώσης στους πολίτες και η ευαισθητοποίησή τους στην πρόληψη για τη διατήρηση καλής υγείας δηλαδή τη διατήρηση ευζωίας και τη μείωση της θνησιμότητας. Επίσης, τόνισε τη σημαντικότητα της διασύνδεσης των ΟΤΑ Α και Β βαθμού στην προαγωγή της υγείας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών αναφέρθηκε στη σημασία που θα έχει η συγκέντρωση στοιχείων, από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων για τους άστεγους (ενδ. ποσοτικά, ποιοτικά, ηλικιακά, δημογραφικάστοιχεία) προκειμένου να καταστεί εφικτό να αξιολογηθεί από τους αρμόδιους φορείς και να στοιχειοθετηθεί η αναγκαιότητα ή μη δημιουργίας/ύπαρξης δομής αστέγων που θα καλύψει τις προοδευτικά αυξανόμενες ανάγκες που έχουν καταγραφεί από τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών. Εξέφρασε δε την πρόθεσή της για διασταύρωση στοιχείων με τις λοιπές Περιφερειακές Ενότητες και το συντονισμό των προσπαθειών, εφόσον υπάρχουν και σε αυτές διαπιστωμένες ελλείψεις.

Ο Σύμβουλος του Περιφερειάρχη Αττικής σε Θέματα Δημόσιας Υγείας, κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος,  τόνισε την αναγκαιότητα  επικαιροποίησης των υπολογιστικών φύλλων ώστε να είναι μετρήσιμο το έργο των ΚΕΠ Υγείας, αλλά και τη χρησιμότητα της ανάρτησης των 20 πρωτοκόλλων, καθώς και video που για τον καρκίνο του μαστού στις ιστοσελίδες των Δήμων. Επεσήμανε επίσης τη δυνατότητα χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook) από τους Δήμους για την προώθηση της εγγραφής πολιτών στα ΚΕΠ Υγείας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, κ. Δήμητρα Νάνου. Την οργάνωση της συζήτησης ανέλαβε ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Νίκος Σοφός, ενώ την παρουσίαση έκανε ο Υπεύθυνος Προγραμμάτων του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και επιστημονικός συνεργάτης του Περιφερειάρχη, κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος. Στη τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος η κ. Αγνή Γκέτσιου από το γραφείο Περιφερειάρχη, η κ. Αργυρούλα Αργύρη από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών και εκπρόσωποι από όλους τους Δήμους του Νότιου Τομέα: η κ. Τσουμάνη Αλίκη, υπεύθυνη ΚΕΠ Υγείας (Π. Φάληρο), ο κ. Νότης Γιατζίδης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (Νέα Σμύρνη), ο κ. Mπαμπάνας Αθανάσιος (Άγ. Δημήτριος), η κ. Ουρανία Ζαχαροπούλου, Δ/ντρια Κοινωνικής Αντίληψης (Άλιμος), η κ. Τριάδα Κουρτέσα, Συντονίστρια ΚΕΠ Υγείας (Αργυρούπολη - Ελληνικό), η κ. Ευαγγέλου Εβίτα, Κοινωνική λειτουργός (Γλυφάδα) και η κ. Δήμητρα Παπαγεωργίου, Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Υπηρεσίας (Μοσχάτο – Ταύρο).


Η επόμενη τηλεδιάσκεψη προγραμματίστηκε για τις  5.2.2021.


Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών

Τηλέφωνα: 213 2129101, 213 2129104, 213 2129105, 213 2129106, 213 2129110 και 213 2129117
Fax: 213 2129121
e-mail: id.nta@patt.gov.gr

Πριν εκτυπώσετε αυτό το άρθρο, σκεφθείτε το περιβάλλον!

A- A A+
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο patt.gov.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.