wrapper

Την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε στα Μέγαρα, Συνέδριο του Εμπορικού συλλόγου Μεγάρων με θέμα :     «Επιχειρηματικότητα και Τουρισμός».

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Βασιλείου Ιωάννης.

˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜

Επισυνάπτεται ο χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής

 

˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜

Κυρίες και Κύριοι.


Όταν αναφέρεται κανείς στη Δυτική Αττική, εξ' αιτίας των περιβαλλοντικών προβλημάτων που δημιούργησε μεταπολεμικά η άναρχη βιομηχανική ανάπτυξη, δημιουργείται η εντύπωση, πως τουρισμός και Δυτική Αττική είναι ασύμβατες έννοιες.
Πρόκειται περί μισής αλήθειας, γιατί, στην ίδια περιοχή υπάρχουν καταγάλανες ακρογιαλιές, πανύψηλα βουνά, εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες, ιστορία και πολιτισμός που χάνονται στο βάθος των αιώνων.
Συνεπώς εναπόκειται σε εμάς, έναντι κάθε είδους πεσιμισμού, να προτάξουμε την φωτεινή πλευρά της Δυτικής Αττικής και να εργαστούμε για την ανάδειξη της.


Πιστεύω, πως δεν απέχουμε πολύ, επιτρέψτε μου την έκφραση, από το να γίνει το πρώτο ξέσπασμα τουριστικής ανάπτυξης, αφού η Ελευσίνα θα είναι το 2021 πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.


Πρόκειται για μεγάλη ευκαιρία την οποία οφείλουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο, ώστε να αλλάξει η εικόνα που υπάρχει σε πολύ κόσμο για την περιοχή μας, αλλά και για να βρουν έδαφος ανάπτυξης πρότυπες και νεοφυείς επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, προοπτική που αφορά κυρίως τα νέα παιδιά της περιοχής μας.


Η Περιφέρεια Αττικής, είτε σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού είτε μόνη της εργάζεται σε αυτήν την κατεύθυνση, υλοποιώντας συγκεκριμένες παρέμβασης:


Αναφέρομαι πχ, στην ολοκλήρωση του έργου της 'Αγίας Παρασκευής Μαζίου', προϋπολογισμού 11.000.000,00 ευρώ, ή σε εργασίες που έχουν ήδη υλοποιηθεί, πχ στην μονή 'Οσίου Ιερόθεου' συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του θρησκευτικού και του συνεδριακού τουρισμού.
Επίσης στο έργο για την υδροδότηση της Κινέττας, και σε δεύτερο χρόνο του Αλεποχωρίου, αφού και οι δυο περιοχές αποτελούν τουριστικούς προορισμούς.


Ακόμα, στη μελέτη για τα ορειβατικά μονοπάτια, την οποία χρηματοδοτούμε με 200.000,00 ευρώ και την οποία δημοπρατούμε άμεσα, συμπεριλαμβάνονται και τα Γεράνεια Όρη μέσα σε αυτή, αφού καταφέραμε πρώτα να αποτρέψουμε να γίνουν ορυχεία βωξίτη.
Επίσης, να σας ενημερώσω ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του έργου στο 'ορεινό τμήμα' του Αλεποχωρίου, μήκους περίπου 7 km, και σήμερα είμαστε στο στάδιο ορισμού εκτιμητή για τις απαλλοτριώσεις.

Κυρίες και Κύριοι κλείνοντας, μεταφέροντας στο Συνέδριο σας και τον χαιρετισμό της Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένας Δούρου, θεωρώ πως πρωτοβουλίες σαν την σημερινή, είναι αναγκαίο να πυκνώσουν στην Δυτική Αττική.


Πιστεύω πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, ώστε όταν κανείς αναφέρεται στην Δυτική Αττική και στην βιώσιμη ανάπτυξη, να συνυπολογίζει πλέον, εκτός των άλλων, και το τουριστικό πρόσημο αυτής.

 


Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής

Τηλέφωνο: 213 2047002
Fax: 213 2047053
e-mail: ant.dytikis@patt.gov.gr

Πριν εκτυπώσετε αυτό το άρθρο, σκεφθείτε το περιβάλλον!

A- A A+
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο patt.gov.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.