Περιφέρεια Αττικής - Εγκαίνια CITRONNE-Πόρος Robert A. McCabe Αιγαιοπελαγίτικα Καΐκια, 1954-64

wrapper

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνιατης έκθεσης φωτογραφίας«Αιγαιοπελαγίτικα Καΐκια, 1954-64» του γνωστού Αμερικανού φωτογράφου RobertMcCabe, τοΣάββατο 23 Απριλίου στις 8 μμ, στην γκαλερί CITRONNE, στον Πόρο. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν πολλοί φιλότεχνοι και ανάμεσα τους ήταν ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Α.Ε. κος DavidD. Pearce, ο πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα Α.Ε. κος JohnKittmer, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κος Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Δήμαρχος Πόρου κος Γιάννης Δημητριάδης, ο τέως Υπουργός Παιδείας κος Γιώργος Καλός και πολλοί άλλοι.

Με κέντρο την θάλασσα, μέσα από το μαυρόασπρο φιλμ, οι φωτογραφίες της έκθεσης «Αιγαιοπελαγίτικα Καΐκια, 1954-64»του γνωστού Αμερικανού φωτογράφου RobertMcCabe, αποτυπώνουν το φυσικό, κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον της Μεταπολεμικής Ελλάδας. Τα ξύλινα καΐκια, έκφραση μιας τέχνης από άλλους καιρούς, αποπνέουν την σχέση του ανθρώπου με την θάλασσα, ανακαλούν το παρελθόν και εγείρουν την νοσταλγία για ένα άλλο τρόπο ζωής. Τα έσοδα της έκθεσης θα διατεθούν στον «Ελληνικό Σύνδεσμο Παραδοσιακών Σκαφών» που προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή την ναυτική μας παράδοση, να σώσει ό,τι έχει απομείνει από τα καΐκια που κατακρεουργήθηκαν βάναυσα, ό,τι έχει επιζήσει από τα παραδοσιακά καρνάγια που παλεύουν να επιβιώσουν.

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων κος Χατζηπέρος, σαν πρώην Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και άνθρωπος της θάλασσας, στηρίζουν τη Ναυτική Παράδοση και Τέχνη. Η Π.Ε. Νήσων έχει αποστείλει έγγραφο με πρόταση στο Υπουργείο Παιδείας για την δημιουργία σχολής καραβομαραγκών στις Σπέτσες.

 


Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Νήσων

Τηλέφωνο: 213 2073723, 213 2073724
Fax: 213 2073749
e-mail: ant.nison@patt.gov.gr

Πριν εκτυπώσετε αυτό το άρθρο, σκεφθείτε το περιβάλλον!

id.nison@patt.gov.gr

A- A A+
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο patt.gov.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.