wrapper

Το Σά

Το Σάββατο 20/2/2016 εγκαινιάστηκε το ανακατασκευασμένο γήπεδο ποδοσφαίρου της Αλεπότρυπας στην Κυψέλη από την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Αθήνας. Εκτός από την Αντιπεριφερειάρχη του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου, παρευρέθησαν και χαιρέτησαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου της Αθήνας Νέλη Παπαχελά, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Χ. Τεντόμας, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Χατζηπέρος οι περιφερειακοί Σύμβουλοι Σπύρος Πάντζας, Αγγέλικα Σαπουνά, Μαρία Χριστάκη, εκπρόσωποι από τα οκτώ Αθλητικά σωματεία της περιοχής, γονείς και παιδιά από την περιοχή της Κυψέλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας.

 

Στην ομιλία της η Αντιπεριφερειάρχης του Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής,                  Ερμίνα Κυπριανίδου μεταξύ άλλων τόνισε:

 

Σας καλωσορίζουμε στο Λόφο του Ελικώνα, τα παλιά νταμάρια της Κυψέλης, το φυσικό σύνορο ανάμεσα στην Κυψέλη, το Γαλάτσι και τα Πατήσια που σήμερα είναι γνωστός ως λόφος της Αλεπότρυπας.

 

Η συμμετοχή σας σήμερα μας δίνει την δύναμη, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, για να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας ώστε τα επόμενα χρόνια να έχουμε ακόμα περισσότερες τέτοιες εικόνες γιατί πιστεύουμε ότι ένα πλήρως ανακατασκευασμένο γήπεδο, αναβαθμίζει την περιοχή.

 

Είναι κοινή αντίληψη σήμερα η ανάγκη για σύγχρονους αθλητικούς χώρους, με αποδυτήρια και χλοοτάπητα που θα δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να αθλούνται και στις ομάδες να κάνουν καλύτερες προπονήσεις και αγώνες, κάτι το οποίο είναι και ο βασικός σκοπός όταν μιλάμε για αθλητικές εγκαταστάσεις.

 

Σήμερα λοιπόν αποκαθιστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έντονο γηπεδικό ζήτημα που ταλάνιζε συνολικά 8 σωματεία, από την ιστορική Αθηναΐδα και τον Αστέρα Εξαρχείων, τους Αμπελόκηπους, τον Άτλαντα Κυψέλης, τον Γκυζιακό, το Κρόνο Αθηνών, τον Ολυμπιακό Κυψέλης, μέχρι τον προσφυγικό Πέρα Κλουμπ, που βρίσκουν πλέον μόνιμη «στέγη» στο χώρο αυτό, είτε για τις προπονήσεις τόσο της πρώτης τους ομάδας όσο και των τμημάτων υποδομής, είτε για τις αναμετρήσεις τους στα πλαίσια της διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών!

 

Το γήπεδο που παραδίδουμε σήμερα και θα ζήλευαν και ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών έχει αγωνιστικό χώρο με συνολικές διαστάσεις 95,80 Χ 56,20 και λειτουργεί με ευθύνη του ΟΠΑΝΔΑ. Είναι μια άρτια εγκατάσταση που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και υλοποιήθηκε με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής .

 

Με το έργο αυτό ποσού συνολικού ύψους 174.855,88 € υλοποιήθηκαν :

 

  1. Η αποξήλωση του υφιστάμενου συνθετικού χλοοτάπητα, η εκσκαφή και αναμόχλευση της επιφανειακής στρώσης της βάσης .
  2. Η τοποθέτηση νέου συρματοπλέγματος γαλβανισμένου, η τοποθέτηση νέων διχτυών (πάνω από την περίφραξη) για τα τμήματα που αυτά έχουν καταστραφεί.
  3. Η τοποθέτηση νέου συνθετικού χλοοτάπητα, με τις προδιαγραφές, πιστοποιητικά και ελέγχους και η τοποθέτηση νέων εστιών εξ αλουμινίου ολυμπιακών προδιαγραφών και η τοποθέτηση νέων πάγκων.
  4. Η τοποθέτηση προστατευτικών στρωμάτων περιμετρικά του γηπέδου για την προστασία των αθλούμενων.

 

Attachments:
ΑρχείοΜέγεθος αρχείουΤελευταία Επεξεργασία
Download this file (_MG_5432.jpg)_MG_5432.jpg1969 kB2016-02-23 13:52
Download this file (_MG_5479.jpg)_MG_5479.jpg2118 kB2016-02-23 13:52
Download this file (_MG_5485.jpg)_MG_5485.jpg1419 kB2016-02-23 13:52

 


Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών 

Τηλέφωνα: 213 2065 521, 522, 523
Fax: 213 2065 350
e-mail: ant.kta@patt.gov.grid.kta@patt.gov.gr

Πριν εκτυπώσετε αυτό το άρθρο, σκεφθείτε το περιβάλλον!

A- A A+
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο patt.gov.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.